Glasvezel. Wat is het? En waarom hebben we het nodig?

Via een glasvezelverbinding worden digitale signalen verzonden door middel van lasergestuurde lichtsignalen. In theorie is glasvezel internet daarmee zo snel als de snelheid van het licht (300.000.000 m/s). Dit betekent dat het glasvezelnetwerk zeer snel reageert en een zeer grote doorvoer van data toelaat; down- en upload snelheden zijn symmetrisch.

De techniek achter glasvezel internet is relatief jong en de mogelijkheden tot groei zijn vrijwel ongelimiteerd. Glasvezel internet is dus toekomstbestendig en daarmee geschikt voor diensten die te veel vragen van traditionele netwerken gebaseerd op ADSL of Coax technieken. Hierbij valt te denken aan het groeiende gebruik van diensten als het uploaden van afbeeldings- en videobestanden, VoIP-telefonie, online back-up en cloud computing (het werken via externe servers door het gebruik van online applicaties).

 

Aansluiting aanvragen

Wilt u, net als vele andere bedrijven in Surhuisterveen, ook aangesloten worden op het glasvezelnetwerk van Fluch? Vraag dan nu een aansluiting aan en profiteer van de voordelen die glasvezel internet u biedt. Doch it Fluch!